fredag 28 januari 2011

Dag 6 - varför jag började blogga

Jag började faktiskt blogga i oktober 2006. Det var på den tiden då MSN messenger var som "hottast". Om man gjorde en blogg på Spaces så kunde man få upp en liten gul stjärna vid sidan av namnet varje gång den personen hade gjort en uppdatering av sin blogg.
Det var ju väldans fräsigt. Så länge det funkade. Efter ett tag slutade den där stjärnan funka. Antingen fick man den aldrig och folk började tycka att nu fick man ju skärpa sig och skriva lite - trots att man varit en duktig flicka och gjort det varje dag.
Eller så hade man den jämt och folk letade febrilt efter "whats new".
Anyway!
Varför hamnade jag där, som så många andra.
Jo, orsaken ser ni nedan - på världshistoriens fulaste bild. Och då syftar jag på min look, inte orsakens.


Så här skriver jag i mitt allra första inlägg.

den 22 oktober
Söndag
Min allra första blogg - någonsin

Jaha, alla har utom jag. Fick order från huvudstaden att skaffa en liten....stjärna på msn. Det vill säga skaffa mig denna sida så att folk kan hålla reda på vad jag gör och inte gör.

Jag väntar på att åka till mina föräldrar och äta middag. De har kommit hem från Umeå.

Min sambo kom just innanför dörren och dundrade att han minsann målat över mögelfläcken i soprumstaket TRE gånger....och det täckte ändå inte.
Livet kan vara grymt!


Order från huvudstaden. Ja, inte från regeringen då. Utan Madde bodde på den här tiden i Vallentuna. Hon ville ha lite koll på vad jag gjorde. För det räckte ju inte med de oftast dagliga timslånga telefonsamtalen. Nä, bildbevis krävdes.

Jag insåg att det faktiskt är kul att blogga. Inte för att jag varit emot det tidigare, jag visste nog bara inte vad det innebar.
Jag har läst min gamla blogg och skrattat för mig själv. Det är som att läsa sina gamla dagböcker.
Jag måste bara få bjuda på en eländig vecka i mitt liv, september 2008.

den 14 september
I see the future....
Drömde igår natt om ett plan som störtade uppe i bergen...det var brant, kallt och ensamt....
Idag stod det i tidningen om ett Aeroflot-plan som störtade i Uralbergen.

Varför kan jag inte drömma om en lottorad som ger några miljoner?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

den 15 september
I cut my hair!
Jag var och klippte mig idag. Min frisör säger att jag har ett hår som liksom klipper sig själv.....som en självavfrostande frys då menar du, undrar jag lite försiktigt. Nja, inte riktigt men nåt ditåt. Efter senaste tidens påfrestningar så bestämde vissa hårstrån sig för kollektivt självmord. Gick helt enhelt av.

Men nu ser jag ut som den stjärna jag är! Tillbringade natten med skyhöga klackar och urläckra klänningar på stor modevisning. Och nu, en snygg frisyr till råga på allt. Lugg, kort, sned! Cool!

Har sålt mina två första grejer på Tradera. Jacka och ylletröja. Vi hopppas att pengarna snart ska rulla in för min klippning kostade 490 kr och katternas mat är snart slut! Även mina pengar på kontot!

Nu ska jag fixa lite innan jag tänkte hoppa på cykeln och dra till lerbäcken!
Här ska ni snart få se på benmukkler!
------------------------------------------------------------------------------------------


Grå dag - händelserik gårdag
Igår cyklade jag till min mor för att äta middag och hälsa på. Fy fasen vad otränad jag är. det brände i låren. Cyklade hemåt vid tjugo över åtta för att hinna hem till C.S.I NY. När jag svänger in vid gula paviljongen hör jag ett larm. Det första jag tänker (när hjärtat stannar givetvis) är att det är vårat brandlarm. Det tänker jag alltid. De som känner mig vet alla turer med brandlarmet i vårt hus.
Men den här gången lät det som att det kom nerifrån parkeringen bakom Ebeneser. Ett billarm....skönt. Stannar utanför porten, låser upp och går in. Det hörs bara ett svagt larm nu. Kommer till hissen och hör att det är brandlarmet trots allt - uppe på lägenhetsvåningarna. Fanihelvette! Lämnar cykeln nere vid hissen (hissen står ändå still när larmet går). Kutar mot andra dörren, låser upp och "springer" uppför spiraljävlatrappan, över taket och uppför brantjävlaskittrappan, dels av stress men oxå för att den inte ska hinna låsas. Då måste jag i så fall ner igen och börja om. Det skulle inte mina lårmuskler klara av. Det bränner! Igen!

Inte en käft på taket, där vi brukar samlas till ljudet av brandlarmet. Värst var när jag hade magsjuka och jag var förpassad 10 m från alla andra.

Nåja dörren var öppen - praise the lord - och sen var det ett till spiralhelvete innan jag ääääntligen var på min våning! Tack gode gud att jag inte bor på 7:an.
Lubbar genom korridoren - det luktar tacos - ingen brandrök. Inte en människa syns till. Vad vet alla som jag inte vet?

Låser upp och ska samla ihop alla skrämda katter som först trycker under soffan, sen på bordet, sen genom dörren in i vardagsrummet, under schäslongen, under soffan....titta katter....oooost.....jag lockar med en hel grevé ost men kattjävlarna vill inte ha. Fy fan! Pulsen rusar, svetten lackar och mitt humör är i botten. Jävla hus helvete! Jag ska flytta härifrån!

Får tag i Luna bakom gardinen, efter att jag vält schäslongen och flyttat soffan. Mosar in henne i buren....ja, jag MOSADE! Jagar Kotte några minuter till (huset måste vara övertänt vid det här laget - känns det inte lite varm? Jag svettas som en gris!
Motar in katten i ett hörn och kastar mig över henne. Öppnar buren och trycker in den andra katten samtidigt som jag motar tillbaka den första som försöker smita. Jag har inte tid att vara vänlig!

På med jackan och ut med väskan, katterna och mig. Nu så börjar grannarna samlas på taket - så trevligt! Alla är griniga för att de fått lämna TV soffan! Jag tar upp telefonen för att beklaga mig för min mamma. Hade lovat att ringa när jag kom hem.
Upptäcker att jag slagit sönder displayen på mobilen. Fanihelvete! Ny telefon - jag är pank och har inte råd med en ny eller lagning. Svär inombords och skyller på katterna, sen på idioterna i bastun.
Naturligtvis var det nördar i bastun, antagligen nya oerfarna och skulle vädra ut värmen. Då går larmet - som si så där 1000 gånger tidigare.
Hoppas nån läste lusen av dem!

Lovade ringa min mor när jag kom in igen. Hade jag tydligen lovat men jag kom inte ihåg det. Men gummiben besteg jag åter de två trapporna. Brantjävla och spiralhelvetet. Snackade skit om bastumänniskor med Irene innan jag gick in till mig.
Pussade mina katter och bad om förlåtelse.
Satte mig i soffan (efter att ha ställt allt på plats, rest schäslongen, satt undan osten) och försökte lugna nerverna med C.S.I. Jag hann hem i tid!

Hade ont i magen resten av kvällen, som tarmvred typ fast av stress. Unnade mig en glass - för det var synd om mig!

När jag lagt mig ringde min kära mor och läste lusen av mig. Jag hade lovat att ringa henne ju! Och sen....hur kan jag vara så dum att jag springer in i ett hus där brandlarmet går. Det är ju ut man ska!
Men jag hade faktiskt mina katter att rädda - så det så!

Nu hoppas jag på en lugn kväll för jag vill inte bli störd i Top Model.
Har en låne telefon nu - en Nokia - så bli inte förvånad om det tar ett tag för mig att svara när det ringer.

--------------------------------------------------------------------------------------------
den 16 september
Det vilar en förbannelse....
Jag börjar tro att nån kastat en förbannelse över mig! Grrrr! Vänta bara tills jag kommer på vem....

Nä, allvarligt alltså, jag blir så suuur! Det är höst och börjar bli kallt och grått. Som nu i eftermiddag. Känner mig frusen och har siktat in mig på ett varmt skönt bad.
Spolar upp vatten, kastar i en badbomb, hämtar boken, klär av mig, sjunker ner....ahh......

Sörpel.....slurp......dripp....va fasen! Proppen håller inte tätt. Försöker pressa ner den med hälen men hur skönt är det att ligga så. Nåja, ett tag funkar det i alla fall. Drar på lite varmare vatten och försvinner in i sagan värld.
Ibland är det svårt att känna om vattnet som kommer ur duschmunstycket är varmt eller kallt när man känner det under vattnet (jag äger ingen kran).

Drar på mer varmt! Ack så skönt.....saliga äro.....va fasen! Tar upp duschmunstycket. Vattnet är ju kallt! Helsike oxå! Det kommer bara kallvatten hur mycket jag är drar åt olika håll.

Det går inte bra för mig nu alltså. Arg som ett bi pälsar jag på mig pyjamas och morgonrock! Jag vet, klockan är 18,26 men det är synd om mig - och jag väntar inga besök. Är det nån som har klagomål - ta det med Madde, hon har inga byxor på sig. Det är snäppet värre!
Tjingtjing! Blev lite gladare nu, när jag fick trycka till någon! He he

------------------------------------------------------------------------------------------------

En olycka kommer sällan ensam - men nu räcker det
Morgonen började med samtal från syster. När hon skulle koka kaffe la vi på och jag begav mig in till badrummet. För min morgondusch.

Drar på vattnet och njuter av värmen. Tänk.....man ska inte ta det för givet. Tänkte då närmast på gårdagens misslyckade bad. (slöseri med en badbomb!)
Sätter shampo i håret och tvålar in mig. Känner plötsligt att vattnet blir kallare och kallare. Skyndar mig att försöka skölja ur shampot och få bort tvålen.
Brrrr...stänker vatten, försöker få bort allt. Helvete!
Vad fasen är det för fel - vad betalar man hyra för? Kallvatten och brandlarm! Fy faan!

Virar runt en handduk och skyndar ut i köket. Det droppar vatten och jag fryser som en hund. Katten börjar snurra runt benen i ett försök att få mat, men det känns obehagligt med en kattpäls mot blöta ben.
På med vattenkokaren, på med kastruller med vattan på alla plattor. Koka! Koka! Koka då för f....n!

Efter ett antal omgångar mellan kök och badrum har jag någorlunda ljummet vatten, men allt eftersom så försvinner vattnet genom min trasiga badpropp.
Sitter och försöker raka benen (med gåshud - ni kan ju tänka er resultatet) få balsam ur håret medan jag med hälen trycker ner proppen så inte allt vatten försvinner.

Det är bara att pälsa på sig igen. Sen när jag fått upp värmen i kroppen ringer jag hyresvärden. Meddelar att jag har fel på varmvattnet. det hade de tydligen redan fått veta och det var hjälp på väg. Passade på att säga om min trasiga badpropp och mitt kärvande lås på dörren....åsså morrar toalettstolen när man spolar.
Viola, som tog emot samtalet börjar skratta. Hon skrev ner det till PG och tyckte att han skulle få sig ett skratt han med.

Nu har jag varmvatten, ny propp, en tyst toalett och ett lås som funkar. Tack för det!

Palt till middag med modern som var här. Nu ska jag se Top Model och Heroes. Imorgon ska JAG få massage! Thaaaank yooooou!

----------------------------------------------------------------------------------------------

den 18 september
Sluta mucka motter!
Jag börjar tro att jag muckat med högre makter för min otur vill verkligen inte ta slut! Vad är det för fel??

För det första har jag fått ont i halsen (jag är aldrig sjuk - men just helgen och kommande vecka KAN jag verkligen INTE vara sjuk)

Den här månaden har jag skitdåligt med pengar, naturligtvis ramlar det in räkningar i mängder och dessutom var jag tvungen betala hyreshöjningen för några månader samlat denna månad. Kul som fan!

Jag är snål och försöker leva billigt - jag är hellre utan mat själv bara jag kan köpa mat till kissarna. En god ande förbarmade sig över mig med mat både till mig och en 10kg säck krubb till katterna. Tack! Lite god tur i alla fall.
Men jag upptäckte att datorn stått på hela natten och dragit ström, för att jag hade inte lyckats publicera gårdagens blogg, vilket jag då fick ut nyss. Så det blir dubbelt idag.

Hade en tid inbokad för massage på mig själv kl 10. Sett fram emot att bli lite ompysslad. Kommer dit - mörkt, tomt, låst! Väntar 20 minuter, ringer alla deras nummer. Inget svar. Är jag förvånad? Nä, inte med de senaste dagarnas otur hack i häl! Jävla skit alltså! Kallt som fan och regnar. Cyklar hem och känner mig sur som vädret!

Vad har jag gjort för ont? Gud, min gud! Varför har du övergivit mig


Det kanske inte var så kul att läsa för er, men jag skrattade i allafall.

Jag vet inte om ni är intresseradde, men här är länkarna till mina gamla bloggar!
http://malinsteding.spaces.live.com/
http://gingerbreadangel.blogspot.com/

1 kommentar:

  1. Då tar jag åt mig äran för dina fina och välbesökta bloggar ;-) men herredjävlar vilken ful bild du har hittat.
    -Madde

    SvaraRadera

Välkommen att lämna en kommentar!

Om mig

Mitt foto
Jag heter Malin och bor ute vid havet i Luleå. Jag älskar att pyssla, renovera och inreda. I min blogg får du följa min vardag med allt från tankar om livet,inredning, renoveringsprojekt och familjeliv.

Etiketter